Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο στην υπόθεση με τις σοκαριστικές καταγγελίες για ψυχολογική, σωματική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση αθλητών από προπονητές στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής, καθώς ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων.

Ο νομικός εκπρόσωπος των αθλητών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, παρέδωσε στην αστυνομία τα πρώτα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει όσα ανατριχιαστικά κατήγγειλαν οι 22 αθλητές της ενόργανης, αποκαλύπτοντας τον εφιάλτη που ζούσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γυμναστηρίων.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3, η Θεανώ Βαρβέλη, πρώην αθλήτρια της ενόργανης, τόνισε πως έφθασε ο καιρός να ανοίξουν τα στόματα και «να μιλήσουν όλοι όσοι έχουν βασανιστεί όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο και να έρθει η εξυγίανση κάποια στιγμή». «Αυτός είναι ο μόνος λόγος που το κάνουμε», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν καταγγείλει τις κακοποιήσεις, αναμένεται από τις επόμενες ημέρες, να καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που άρχισε ο Εισαγγελέας Αθήνας για την υπόθεση.