Όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι και η Λέσλι Πίλγκριμ, κάτοικος του Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνια, είχε αναβάλει την επίσκεψή της στην DMV (το γραφείο έκδοσης διπλωμάτων και ταυτοτήτων), εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Ήταν στη λίστα των υποχρεώσεων μου εδώ και κάμποσο καιρό», είπε η Πίλγκριμ.

Έπρεπε να πάει στην DMV αυτοπροσώπως, για να παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα για να αποκτήσει μια νέα ταυτότητα, η οποία θα χρειαστεί για να πετάει στο εσωτερικό των ΗΠΑ, από την 1η Οκτωβρίου 2021. 

Η Πίλγκριμ επισκέφθηκε το κτίριο της DMV στο Laguna Hills στις αρχές Φεβρουαρίου και είπε ότι η ουρά ήταν τεράστια.

«Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοια ουρά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος», είπε.

Η ίδια είπε ότι η υπηρεσία είχε εφαρμόσει αρκετά νέα πρωτόκολλα ασφάλειας κατά του COVID-19 και ότι το προσωπικό εργαζόταν πολύ σκληρά για να διασφαλίσει ότι όλοι συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις, φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

Παρατήρησε ότι οι άνθρωποι ήταν νευριασμένοι και απογοητευμένοι με την κατάσταση που επικρατούσε εκεί.

«Αποφάσισα πως δεν θα το έκανα δυσκολότερο απ’ ότι ήδη ήταν», δήλωσε η Πίλγκριν στο FOX 11.

Μετά από πάνω από δύο ώρες στη σειρά, είπε ότι ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν να μην την αναγκάσουν να γυρίσει στο τέλος της ουράς, μη τηρώντας κάποιο από τα μέτρα ασφαλείας και έτσι αποφάσισε να μην αφαιρέσει την μάσκα της, μέχρι να της το ζητήσουν.

«Όταν ήρθε η σειρά μου για να μου τραβήξουν φωτογραφία, δεν έβγαλα την μάσκα και κανένας δεν μου ζήτησε να την αφαιρέσω. Ο φωτογράφος μου ζήτησε να κοιτάξω στην κάμερα, και μετά άκουσα ένα κλικ και συνειδητοποίησα ότι είχε με φωτογράφισε φορώντας τη μάσκα μου», τονίζει η Πίλγκριμ.

Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας το παρατήρησε αυτό και έτσι ζήτησε από τον φωτογράφο να βγάλει μια καινούργια φωτογραφία της, χωρίς την μάσκα, όπως και έγινε.

Η ίδια υπέθεσε ότι το λάθος διορθώθηκε και οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας της είπαν πως θα παραλάβει ταχυδρομικώς την νέα της ταυτότητα.

Λίγο καιρό αργότερα, η Πίλγκριμ έλαβε έναν φάκελο από την DMV, μόνο που προς έκπληξής της, διαπίστωσε πως η ταυτότητα είχε φωτογραφία με την ίδια να φορά την μάσκα της.

Southern California woman's new ID has photo of her wearing a mask

Μάλιστα η DMV της είπε ότι πρόκειται για έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας που εκδίδεται από την κυβέρνηση και ότι θα μπορούσε να το διατηρήσει, αν το επέλεγε, για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Ωστόσο η ίδια ανέφερε πως σκοπεύει να πάει ξανά στα γραφεία της υπηρεσίας για να αιτηθεί έκδοση μια νέας ταυτότητας στην οποία θα φαίνεται το πρόσωπό της.

«Είναι πραγματικά αστείο αυτό που συνέβη, αλλά με όσα γίνονται στις μέρες μας σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι το λιγότερο», συμπλήρωσε η ίδια.