Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/08), μεταξύ Παλαιστινίων και στρατιωτών από το Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας 23χρονης Παλαιστίνιας.

«Η Ντάλια Άχμεντ Σουλεϊμάν Σαμούντι», 23 ετών, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που της προκάλεσαν σφαίρες των δυνάμεων κατοχής», όπως χαρακτηρίζουν τον ισραηλινό στρατό οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ανέφερε σε ανακοίνωση του παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή κοντά στην Τζενίν, έναν βόρειο τομέα της Δυτικής Όχθης, μια παλαιστινιακή περιοχή που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις, διευκρινίζοντας πως μια επιχείρηση «ρουτίνας» προκάλεσε «ταραχές» στη διάρκεια των οποίων νεαροί Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ, εκτόξευσαν πέτρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς προς την κατεύθυνση των στρατιωτών.

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος χωρίς να διευκρινίζει τι μέσα χρησιμοποίησε.

Όμως, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, η Ντάλια Σαμούντι τραυματίστηκε από ισραηλινή σφαίρα, κυρίως στο ήπαρ, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Η νεαρή γυναίκα διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της.