Κορωνοϊός: 1155 νέα κρούσματα και 78 επιπλέον θάνατοι

Στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης νοσηλευόταν μια 54χρονη νοσηλεύτρια, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από μάχη με τον κορωνοϊό COVID-19. Ήταν υπάλληλος του νοσοκομείου Δράμας.

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε γνωστό τον θάνατο της νοσηλεύτριας, στέλνοντας συλλυπητήρια σε συναδέλφους και οικείους ωστόσο έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά εντός του νοσοκομείου.

Θετική είχε βρεθεί και η κόρη της, η οποία γέννησε με καισαρική και που φέρεται να κόλλησε, επίσης, στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

«Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακόμη, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητική υπάλληλος του προσωπικού του νοσοκομείου Δράμας με σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα, πάντα με τον κ. Γιαννάκο, συνολικά στο νοσοκομείο Δράμας φέρονται να νοσούν περίπου 70 άτομα. «Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στην κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», καταλήγει.