Στο δρόμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό – μεταναστευτικό βγαίνουν αύριο οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τις κινητοποιήσεις διοργανώνουν φορείς όπως η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τοπικοί Δήμοι, που ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παράλληλα διαφωνούν με την δημιουργία κλειστών τύπου ΚΥΤ στις περιοχές τους, αντιπροτείνοντας την ύπαρξη μίας μικρής δομής σε κάθε νησί που θα έχει αποστολή την υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση και υγειονομική υποστήριξη όσων καταφθάνουν εκεί και στην συνέχεια την προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμούν να πάνε. 

Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας θα παραμείνουν κλειστές οι περισσότερες υπηρεσίες των Δήμων του Βορείου Αιγαίου, ενώ την μεθαύριο Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας. Παράλληλα για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί πορείες διαμαρτυρίας στις πρωτεύουσες των νησιών και την Πέμπτη οι Δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.