Νεκρός βρέθηκε τελικά ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν τον οποίο η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο Μτ Μπουγάκ, ένα βόρειο προάστιο της πόλης, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη το βράδυ (08/07), αφού άφησε ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο η κόρη του περιέγραψε σαν διαθήκη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Πιθανή η εμπλοκή του σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Το τηλεοπτικό δίκτυο SBS ανέφερε νωρίτερα ότι μία από τις γραμματείς του Γουόν, υπέβαλε καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα της Σεούλ την Τετάρτη (8/7) το βράδυ. Τον κατηγόρησε για συνεχιζόμενη σεξουαλική παρενόχληση και σωματική επαφή παρά την θέληση της, από το 2017 έως και σήμερα.

Το ρεπορτάζ του SBS ανέφερε επίσης ότι η γραμματέας είπε στις Αρχές ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός γυναικών που εργάζονται στο Δημαρχείο της Σεούλ οι οποίες έχουν υποστεί παρόμοια σεξουαλική παρενόχληση από τον Παρκ. 

Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.