Νεκρός ο κιθαρίστας των «Children of Bodom»

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Αλέξι Λάιχο (Alexi Laiho), ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μόλις 41 ετών. Πρόκειται για έναν παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα και ένας από τους πιο σπουδαίους της γενιάς του, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του φιλανδικού συγκροτήματος, «Children of Bodom».

Τα ακριβή αίτια θανάτου δε έχουν γίνει γνωστά αλλά ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η Napalm Records, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του Αλέξι Λάιχο (Alexi Laiho). Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι για τον ξαφνικό χαμό του καλού μας φίλου και μέλους της μπάντας. Daniel, Mitja & Waltteri» έγραψαν οι συνεργάτες του από τη μπάντα «Bodom After Midnight», η οποία συστάθηκε τον περασμένο χρόνο.

Το συγκρότημα «Children of Bodom» σχηματίστηκε το 1993 με την ονομασία «Inearthed», ηχογραφώντας τρία demo μέχρι το 1996, με τον μπασίστα Σαμούλι Μιέτινεν στην σύνθεση τους. Το 1996, τους Λάιχο και Ρατικάινεν πλασίωσαν ο μπασίστας Χένκα Σεπάλα, ο κιθαρίστας Αλεξάντερ Κουοπάλα και ο κιμπορντίστας Γιάνι Πιρισόκι, ο οποίος την επόμενη χρονιά αντικαταστάθηκε από τον Γιάνε Βάρμαν.

Οι «Children of Bodom» κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Something Wild» τον Φεβρουάριο του 1997, ενώ διαλύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019.