Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε και τις προετοιμασίες για το ADAC Opel e-Rally Cup. Ακυρώσεις διοργανώσεων, όπως και του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2020 ανάγκασαν τους ιθύνοντες στην Opel και το ADAC να αναθεωρήσουν το ημερολόγιο των αγώνων. Την τρέχουσα χρονιά, ένα ελκυστικό πρόγραμμα δοκιμών και προωθητικών εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει την έναρξη του παγκοσμίως πρώτου πρωταθλήματος Ενιαίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις βαθμολογίες και τα χρηματικά έπαθλα να ακολουθούν την άνοιξη του 2021.

Ωστόσο, οι φίλοι των αγώνων ράλι θα μπορούν να απολαύσουν το 136 hp Opel Corsa-e Rally εν δράσει το 2020. Η Opel Motorsport δοκιμάζει δύο οχήματα εξέλιξης στο πλαίσιο προγραμμάτων δοκιμών. Όσοι έχουν δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους στο “ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue” στις 20 και 21 Νοεμβρίου υπό αγωνιστικές συνθήκες. Η παράδοση των αυτοκινήτων των πελατών προγραμματίζεται για τα τέλη Οκτωβρίου 2020.

«Έχουμε αναπροσαρμόσει το ημερολόγιο του ADAC Opel e-Rally Cup καθώς πολλές από τις φετινές, προγραμματισμένες δοκιμαστικές και αγωνιστικές διοργανώσεις δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει όχι μόνο να εξοικειωθούν με ένα νέο όχημα αλλά και με μία νέα τεχνολογία, που σημαίνει ότι χρειάζονται ανάλογο χρόνο προετοιμασίας. Μία κανονική σεζόν με οκτώ αγώνες προγραμματίζεται το διάστημα μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου 2021», δήλωσε ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος του ADAC, Thomas Voss.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Opel, Jörg Schrott πρόσθεσε: «Οι προετοιμασίες για το ADAC Opel e-Rally Cup είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το πρόγραμμά μας αποτελείται από δοκιμαστικούς γύρους σε εθνικά και διεθνή ράλλυ καθώς και διάφορες επιλογές δοκιμών για τις ομάδες πελατών μας προκειμένου να ξεκινήσουν πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του πρωταθλήματος, πλήρως προετοιμασμένοι την άνοιξη του 2021. Τα πρώτα test drives σε ‘πραγματικές’ ειδικές διαδρομές δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Το Corsa-e Rally είναι ένα ισχυρό και ταυτόχρονα απολαυστικό αυτοκίνητο – ικανό να προσφέρει άφθονο θέαμα και οδηγικές συγκινήσεις. Ανυπομονούμε για τις προσεχείς ημερομηνίες και την επίσημη έναρξη το επόμενο έτος.»