Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στον Στέφανο Χίο | Χιος e1595821622356

Καρέ – καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί το προσεχές διάστημα αναμένεται να λάβουν νέα κατάθεση από τον Στέφανο Χίο προκειμένου να συνθέσουν το παζλ και να φτάσουν στους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Έχοντας στα χέρια τους το σωματότυπο του ένοπλου από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας προσπαθούν να εξακριβώσουν τη διαδρομή που ακολούθησε με το συνεργό του.

Στα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν φέρεται να περιέγραψε τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε: «Παρά το σκοτάδι διέκρινα πως ήταν χαμηλού αναστήματος με σχιστά μάτια. Όταν θα είμαι λίγο καλύτερα, θα μπορέσω να σκεφτώ και να σας βοηθήσω στην έρευνα».

Παράλληλα οι αστυνομικοί θα εξετάσουν και μαρτυρίες περίοικων καθώς όπως όλα δείχνουν οι εκτελεστές έδρασαν βάση σχεδίου και είχαν καταγράψει τις κινήσεις του ανθρώπου που είχε μπει στο στόχαστρο τους.

Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το Mega φαίνεται ο δράστης να αποβιβάζεται από τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του, να πλησιάζει τον Στέφανο Χίο και να τον πυροβολεί με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σε λαιμό και πλευρά. Στη συνέχεια μαζί με τον συνεργό του χάθηκαν στο σκοτάδι.

Επίσης από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομική φύλαξη για τον δημοσιογράφο

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πήραν στα χέρια τους τα διαθέσιμα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και γενικότερα της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο δημοσιογράφος θα έχει από εδώ και στο εξής φύλαξη από τρεις αστυνομικούς ενώ θα υπάρχει και  επιτήρηση του σπιτιού του και των γραφείων της εφημερίδας. 

Τις επόμενες μέρες θα δώσει πλήρη κατάθεση στους αστυνομικούς καθώς βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση που έγινε, το 9αρι πιστόλι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη παράνομη ενέργεια.