Νέος πόλεμος ! |

Είναι ίσως μία από τις χειρότερες στιγμές του Ελληνικού μπάσκετ! Ο Ολυμπιακός με … εθελουσία έξοδο αποχώρησε από το πρωτάθλημα και η Εθνική ομάδα δείχνει να χωρίζεται στα δύο μετά την έλευση του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της. Μία άφιξη για την οποία όχι απλώς δεν χάρηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αλλά οδήγησαν τους παίκτες τους (Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κόνιαρη) να δηλώσουν πως με τον Πιτίνο στο πόστο του ομοσπονδιακού δεν θα συμμετάσχουν σε κανένα αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Είναι να απορεί κανείς εάν ένα ολόκληρο άθλημα έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού, ή υπάρχουν και άλλα περιθώρια να συνεχιστεί η κατηφόρα.

Ο Αμερικανός πάντως μετά την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 103-69 (και το 9/9 στο πρωτάθλημα), σε ερώτηση για την αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού, τοποθετήθηκε ως εξής : «Σέβομαι τους πάντες. Τους φιλάθλους, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους… Οι πρώτοι παίκτες με τους οποίους συναντήθηκα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μην με σέβονται».

Από την πλευρά της πάντως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε ότι έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό την προσεχή Παρασκευή, 6/12 (21.30) για τη 12η αγωνιστική.