Το δίχως άλλο όταν παραπονιόμαστε στον δερματολόγο μας ότι το δέρμα μας είναι θαμπό και νιώθουμε πεσμένοι, το τελευταίο που περιμένουμε να μας συνταγογραφήσει είναι… περισσότερο σεξ. Κι όμως οι τακτικές ερωτικές επαφές δεν μας φτιάχνουν απλά τη διάθεση, αλλά μας κάνουν να δείχνουν σημαντικά νεώτεροι, γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα και ανέξοδα από όλες τις θεραπείες που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά…

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο η σεξουαλική δραστηριότητα οδηγεί στην απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι κατεξοχήν ορμόνες της ευχαρίστησης, που καταπολεμούν τον πόνο και το στρες, συμβάλλοντας και σε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Πρόκειται για παράγοντες που αναμφίβολα προάγουν την νεανικότητα του δέρματος.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ενήλικες που σε σχετικά ερωτηματολόγια απάντησαν ότι είχαν ερωτικές επαφές κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, έμοιαζαν νεότεροι από την ηλικία τους συγκριτικά με το πώς φαίνονταν όσοι είχαν πιο αραιές επαφές. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μια μηχανιστική προσέγγιση της σεξουαλικής επαφής θα λειτουργήσει ως αποτελεσματικό lifting προσώπου.

Σε προηγούμενη έρευνά του ο David Weeks είχε επισημάνει ότι είναι η ικανοποιητική ερωτική ζωή που αφήνει τα αντιγηραντικά της ίχνη στο πρόσωπο μας. Συνεπώς το συχνό και απολαυστικό σεξ αποτελεί μια εγγυημένη συνταγή αντιγήρανσης και με τη σφραγίδα της επιστήμης.