Στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αυστραλίας θέλησε να συμπαρασταθεί ο σπουδαίος τενίστας, Νικ Κύργιος, ο οποίος δήλωσε ότι για κάθε άσο που θα πετυχαίνει θα δωρίζει 200 δολάρια.

Ο Κύργιος γεννήθηκε στην Κανμπέρα και ο πατέρας του είναι Έλληνας. Κατέχει τη δεύτερη θέση στο Αυστραλιανό ATP rankings, ενώ έχει κατακτήσει 6 φορές το ATP από τις 8 που έχει φτάσει στον τελικό. Στο Association of Tennis Professionals βρίσκεται στη θέση 30.

Η πόλη που γεννήθηκε ο τενίστας βιώνει πολύ άσχημες στιγμές, λόγω των αναθυμιάσεων από τις φωτιές, με τις Αρχές να συστήνουν στον κόσμο να μείνει μέσα στο σπίτι του.

«Ξεκινάω την υποστήριξη αυτών που επλήγησαν από τις φωτιές» έγραψε στο Twitter ο άσος των κορτ και πρόσθεσε ότι θα δωρίζει 200 δολάρια για κάθε άσο που θα πετυχαίνει στα προγραμματισμένα παιχνίδια που έχει το καλοκαίρι.

Ο τενίστας Alex de Minaur ανέβασε το ποσό, δηλώνοντας ότι θα δωρίσει 250 δολάρια για κάθε άσο που θα πετυχαίνει. Με χιούμορ, μάλιστα, έγραψε στο Twitter ότι ανέβασε το ποσό γιατί δεν πιστεύει ότι θα «χτυπήσει» τόσο πολλούς άσους.

Να σημειωθεί ότι ο Κύργιος πρότεινε τη διεξαγωγή φιλανθρωπικού αγώνα τένις για τα θύματα από τις πυρκαγιές, με το σχετικό ποστ του να λαμβάνει περισσότερα από 12.500 likes.

Ο διευθύνον σύμβουλος του Tennis Australia επιβεβαίωσε ότι θα γίνει μια φιλανθρωπική καμπάνια για την υποστήριξη των θυμάτων: «Θέλουμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες με ένα ουσιαστικό τρόπο γιαυτό και θα ανακοινώσουμε έναν αριθμό από παιχνίδια τένις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του ATP Cup, του Australia Open, και άλλων εκδηλώσεων».