Οι ειδικοί, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του lockdown, όπως ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ωστόσο πως και μετά το άνοιγμά τους, θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν και πριν, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στην τηλεκπαίδευση.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς» κατέστησε σαφές η κα Κεραμέως, ενώ ερωτηθείσα αν θα απαιτείται κάποιο αρνητικό τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν επιστρέψουν στα σχολεία, τόνισε πως «δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση».

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει πως «θα γίνουν πρώτα έξυπνα, στοχευμένα τεστ σε μαθητές», τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την όποια απόφαση της κυβέρνησης και των ειδικών.

Από εκεί και πέρα, η Κεραμέως ανέφερε πως όταν ανοίξουν τα σχολεία, «θα τηρούνται τα μέτρα που ίσχυαν προηγουμένως», δηλαδή η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

«Και τα παιδιά μάς έβαλαν τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας σχετικά με την τηλεκπαίδευση παραδέχθηκε πως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά «είναι τεράστιο εγχείρημα. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζουν καθολική τηλεκπαίδευση. Το υπουργείο εξοπλίζει διαρκώς τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία. […] Το εγχείρημα πιστώνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις».