Τα δίκτυα CNN και CBS έκαναν τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το τέλος της πρώτης «μονομαχίας» μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες «δείχνουν» νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Έξι στους δέκα χαρακτήρισαν νικητή τον Μπάιντεν έναντι του 28% που θεωρεί ότι κέρδισε ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Το 56% των ίδιων ψηφοφόρων θεωρούσε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν ούτως ή άλλως ο νικητής του πρώτου debate.

Το ίδιο σκηνικό για το σκληρό debate επικρατεί και στη δημοσκόπηση του CBS με χαμηλότερα ποσοστά ωστόσο για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, με το 48% να θεωρεί ότι κέρδισε ο Μπάιντεν έναντι του 41% που θεωρεί νικητή τον Τραμπ, ενώ υπάρχει και ένα 10% που κρίνει ότι ήταν ισόπαλο.

Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει να κάνει με την αλλαγή εικόνας των ψηφοφόρων, καθώς το 38% απέκτησε καλύτερη εικόνα για τον Μπάιντεν έναντι του 32% που απέκτησε χειρότερη απόψη.

Το 24% άλλαξε προς το καλύτερο την άποψή του για τον Ντόναλντ Τραμπ και το 42% απάντησε ότι πλέον έχει χειρότερη εικόνα για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ.