Νίκος Δένδιας - Λιβύη: Η συγκινητική υποδοχή στον Δήμο Abusliem και οι ελληνικές σημαίες στην Τρίπολη (pics)

Η σημερινή επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Λιβύη, ο οποίος προσεκλήθη από τη Λίβυα ομόλογό του Νάιλα ελ Μάνγκους (Najla El Mangoush), προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο «Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη» («Libya Stabilization Initiative»), περιείχε εκτός των άλλων μια τιμητική υποδοχή για τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τον Δήμο Abusliem όπου εκεί τού προσέφεραν ως φόρο τιμής μία ποδοσφαιρική μπλούζα με εγγεγραμμένο το όνομά του στην πίσω όψη της. Ο Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε τα στιγμιότυπα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέροντας πως «Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την ανοικοδόμηση της χώρας χρηματοδοτώντας την ανακατασκευή του Σταδίου του Δήμου στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες “Sport for Peace”».

Λίγο νωρίτερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμη ιδιαίτερο θέαμα, όταν στην Τρίπολη της Λιβύης είχαν υψωθεί ελληνικές σημαίες στους δρόμους εν όψει της συμμετοχής της χώρας στην Υπουργική Σύνοδο «Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη».

Η εν λόγω σύνοδος είναι λιβυκή πρωτοβουλία και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, κυρίως, γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες, καθώς και οι χώρες που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η σύνοδος αναμένεται να επικεντρωθεί σε δύο βασικούς τομείς: στην ασφάλεια και στην οικονομία/ανάπτυξη.