Το εξώφυλλο του αλμπουμ των Nirvana, «Νevermind» αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα όλων των εποχών. Όμως το χαρακτηριστικό μωρό που απεικονίζεται γυμνό, πλέον είναι ένας άνδρας 30 χρονών που κατηγορεί και μηνύει το συγκρότημα για πορνογραφία ανηλίκου.

Το εν λόγω εξώφυλλο κυκλοφόρησε από τους Nirvana το 1991, δείχνει τον Spencer Elden σε βρεφική ηλικία να κυνηγά ένα χαρτονόμισμα μέσα σε μία πισίνα. Πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ περιέχει κομμάτια που έχουν αποτυπωθεί στην ιστορία της ροκ μουσικής όπως το Smells Like Teen Spirit.

Ο 30χρονος σήμερα Spencer Elden, καταθέτει μήνυση κατά των εν ζωή μελών του συγκροτήματος όπως οι Dave Grohl και Krist Novoselic κατηγορώντας τους με την κατηγορία της πορνογραφίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει χαρακτηριστικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι –συγκρότημα, φωτογράφος, δισκογραφικές εταιρείες – «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την εικόνα του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη σοκαριστική φύση της φωτογραφίας του για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους».

Σημειώνεται δε πως «ούτε ο Σπένσερ ούτε οι νόμιμοι κηδεμόνες του δεν υπέγραψαν ποτέ άδεια που να επιτρέπει τη χρήση οποιωνδήποτε εικόνων του Σπένσερ και σίγουρα όχι εμπορικής παιδικής πορνογραφίας που τον απεικονίζει».

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί βέβαια, είναι πως το 2016, στα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Σπένσερ Έλντεν σε συνέντευξή του σε αυστραλιανό περιοδικό, αναδημιούργησε το συγκεκριμένο εξώφυλλο.