Νότια Κορέα: Συνελήφθη αρχηγός αίρεσης με την κατηγορία της «διασποράς κορωνοϊού» | 1 42

Ο αρχηγός Εκκλησίας της Σιντσεονζί του Ιησού συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας καθώς οι αρχές της Νότιας Κορέας θεωρούν ότι συνετέλεσε στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην χώρα.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Σεούλ πάνω από χίλιες περιπτώσεις συνδέονται με την αίρεση με δεδομένο ότι ο ιδρυτής της Λι Μαν- χε αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές στην εφαρμογή των μέτρων.

Ο Λι σε ομιλίες του προς τους πιστούς ζητούσε να μην τηρούνται τα μέτρα και οι κανόνες τους οποίους επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας επικαλούμενος «την βοήθεια από τις ανώτερες δυνάμεις».

Ο ίδιος και η οργάνωσή του έρχονται αντιμέτωποι με πολλαπλές αγωγές, αλλά αρνούνται τις κατηγορίες ότι απέκρυψαν κρίσιμες πληροφορίες, που θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία. Οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος τους, αφού τα 3/5 των συνολικών κρουσμάτων της χώρας συνδέονται με τη σέκτα, όπως τη χαρακτηρίζει επισήμως η κυβέρνηση της Σεούλ.

Η Εκκλησία Σιντσεονζί του Ιησού, που ιδρύθηκε το 1984 από τον Λι που πλέον είναι 88 ετών, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ο ιδρυτής της ισχυρίζεται ότι την Ημέρα της Κρίσης θα οδηγήσει στον Παράδεισο 144.000 ανθρώπους, αν και πλέον ο αριθμός των πιστών της εκκλησίας είναι πολύ μεγαλύτερος.