Τα μέλη της προανακριτικής ζητούν να εξετάσουν τους δύο «κουκουλοφόρους» όπως τους εξέτασε ο εισαγγελέας , ενώ τονίζουν πως «Δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπό του, θέλουμε απαντήσεις».

Ακόμα και σήμερα ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, θα απαντήσει στα χθεσινά ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία έρευνα την σκευωρία της Novartis σε σχέση με την συμμετοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα χθες επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα τα μέλη της επιτροπής και του κατέθεσαν έγγραφο με συγκεκριμένα αιτήματα επί της επίμαχης υπόθεσης και για το καθεστώς εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων.

Η προανακριτική επιτροπή ζητεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:

1) Διασφαλίσετε σε μας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τον τρόπο που τους εξέτασε ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης,
2) Διασφαλίσετε να λάβουμε όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την εισαγγελέα Διαφθοράς και
3) Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνουμε απευθυνθείτε στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξεταστούν, καθώς το ενδεχόμενο βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαβιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

Ως προς την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η προανακριτική επιτροπή, αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι «έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων από την εισαγγελέα διαφθοράς, παρά τη ρητή επισήμανση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζάχαρη ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα από ελέγχους σε ανακριτικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».

Εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επί δύο εικοσιτετράωρα εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» εμφανίστηκε ζητώντας να καταθέσει.