Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την Προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου! Όλα τα κόμματα συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς «κουκούλες», πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε, λέγοντας: «Δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε τους μάρτυρες βορά στα σκυλιά».

Η αυριανή εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων θα πραγματοποιηθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία τους, χωρίς να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους ή με τη χρήση οποιουδήποτε άλλου τεχνικού μέσου.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπουγάς, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο νόμος για την προστασία αποδίδεται στους μάρτυρες για να προστατεύονται όχι από τους βουλευτές, αλλά από το οργανωμένο έγκλημα.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οι υποχρεώσεις της επιτροπής δεν μπορεί να είναι αντίθετες με ό,τι ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ούτε επιτρέπεται να ρίχνουμε τους μάρτυρες βορά στα σκυλιά».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην πρόβαλαν «αντιρρήσεις», με επιστολή τους στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο μάρτυρες στην επιστολή τους επικαλούνται ότι από την κατά πρόσωπο εξέτασή τους κινδυνεύει η διαρροή της ταυτότητάς τους, γεγονός που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Μέλη της προανακριτικής, όταν ρωτήθηκαν τι θα συμβεί σε περίπτωση που αρνηθούν οι δύο μάρτυρες να καταθέσουν με τρόπο που θα αποφασίσει τελικά η Επιτροπή, εκτιμούσαν ότι βάσει του νόμου και τα δικαιώματα της Προανακριτικής, αυτό δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρειά τους και ο νόμος τους επιτρέπει να διατάξουν ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή τους.