Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν οι μάρτυρες θα καταθέσουν με «κουκούλες» στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι μάρτυρες θα καταθέσουν με αυτοπρόσωπη παρουσία και χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ή οποιοδήποτε άλλο τεχνικό μέσο.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι στιγμής. Αυτό που αποφάσισε η Προανακριτική είναι ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν με τον ίδιο τρόπο που κατέθεσαν στις αρχές του Δεκεμβρίου στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκη.

Όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της Επιτροπής, ο αστυνομικός της Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων, θα βεβαιώσει την Προανακριτική για την ταυτοπροσωπία των προστατευόμενων μαρτύρων που θα εμφανιστούν ενώπιόν της, όπως επίσης για το εάν τότε χρησιμοποιήθηκαν κουκούλες ή τεχνικά μέσα στην κατάθεση που έκαναν στον αντιεισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι αυτοπρόσωπη η παρουσία τους, χωρίς καλυμμένα πρόσωπα ή αλλοίωση στοιχείων και με την πραγματική τους ταυτότητα. Διαφορετικά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με τον οποιοδήποτε τρόπο αυτοπρόσωπης και χωρίς κουκούλες εξέτασης στην Προανακριτική κι έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μετέχει στην εξέταση των μαρτύρων.

Ο εισηγητής της ΝΔ φέρεται να υποστήριξε: «Εμείς επιθυμούμε να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ότι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον θέλω να επισημάνω ότι η κα Τουλουπάκη ως μη όφειλε και ενώ μέχρι σήμερα  δεν έχει αποστείλει έγγραφα που η Επιτροπή μας της έχει ζητήσει, αντιθέτως  μας έστειλε επτά σελίδες νουθεσίας για το πώς θα εξετασθούν οι μάρτυρες.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι μάρτυρες επικαλούνται υπαρκτό κίνδυνο ζωής εάν καταθέσουν χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, εμείς ζητούμε φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά και όπως εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Και απορρίπτουμε τις ενστάσεις που προβάλλουν στην αρχική μας πρόταση οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες».