Ο Τραμπ ήρωας της Marvel «αφανίζει» τους Δημοκρατικούς! (vid) | trump 3

Μόλις 21 δευτερόλεπτα διαρκεί το κλιπ που ανέβασε το εκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, αλλά ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις.

Το μήνυμα του σποτ είναι ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να συνεχίζουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων το «κυνήγι μαγισσών» κατά του Τραμπ με τη διαδικασία παραπομπής του , αλλά η επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ είναι «αναπόφευκτη».

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Τραμπ ως ο παρανοϊκός Τιτάνας Thanos, να επαναλαμβάνει τα λόγια του απόλυτου «κακού» της Marvel «είμαι αναπόφευκτος» σε μια σκηνή από την ταινία «Εκδικητές», όπου με το γάντι του αφανίζει τις μισές υπάρξεις στο σύμπαν. Έτσι κι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος με ένα χτύπημα των δακτύλων του αφανίζει τα τρία κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Νάνσι Πελόζι, τον Άνταμ Σιφ και τον Τζέρι Νάντλερ.

Το κλιπ προκάλεσε αντιδράσεις με την επιλογή της συγκεκριμένης σκηνής, αφού στην ταινία λίγο μετά ο Thanos συνειδητοποιεί την οριστική του ήττα. Αλλά και ο δημιουργός του Thanos, ο Τζιμ Στάρλιν, έστρεψε τα βέλη του κατά του Τραμπ επειδή «ο πελώριος ανόητος» χρησιμοποίησε τον χαρακτήρα που εκείνος επινόησε για να κολακεύσει τον «παιδιάστικο εγωισμό του», όπως έγραψε στο Instagram. Και προχώρησε σημειώνοντας ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ «πραγματικά το απολαμβάνει να τον συγκρίνουν μ’ έναν κατά συρροή δολοφόνο. Πόσο άρρωστο είναι αυτό;».

Ο Τραμπ ήρωας της Marvel «αφανίζει» τους Δημοκρατικούς! (vid) | two 5

Ο Στάρλιν έκανε λόγο για «θλιβερές, παράξενες εποχές», προσθέτοντας, ωστόσο, με νόημα ότι ακόμη και οι εθνικοί εφιάλτες κάποτε τελειώνουν. Σημειωτέον, πάντως, ότι το κλιπ με τον Τραμπ ως Thanos δέχθηκε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια επισκέψεις από τη στιγμή της ανάρτησής του.