Κλήτευση στον Τραμπ να παραστεί στην πρώτη ακρόαση για την παραπομπή του | donald trump

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο και το νομικό επιτελείο του Λευκού οίκου στην πρώτη ακρόαση που θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του .

Η έναρξη των ακροάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, με νομικούς εμπειρογνώμονες ως μάρτυρες. Ο Τζέραλντ Νάντλερ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έστειλε επιστολή στον Τραμπ για να του υπενθυμίσει ότι οι κανόνες της Επιτροπής επιτρέπουν στον Αμερικανό πρόεδρο να παραστεί στην ακρόαση και στον δικηγόρο του να θέσει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

«Επί της ουσίας, ο πρόεδρος έχει να επιλέξει: μπορεί να αδράξει αυτήν την ευκαιρία για να εκπροσωπηθεί στις ακροάσεις, ή να σταματήσει να διαμαρτύρεται για τη διαδικασία. Ελπίζω ότι θα επιλέξει να συμμετάσχει στην έρευνα, αυτοπροσώπως ή μέσω νομικού συμβούλου, όπως έκαναν και άλλοι πρόεδροι πριν από αυτόν», σχολίασε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, βουλευτής Άνταμ Σιφ, είχε δηλώσει ότι οι τρεις Επιτροπές που έκαναν την έρευνα θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους αφού επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον οι βουλευτές, στις 3 Δεκεμβρίου, μετά τις διακοπές για τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Η εκπόνηση της έκθεσης αποτελεί προϋπόθεση για την διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. Ο Σίφ ανέφερε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως οι ερευνητές ενδέχεται να προχωρήσουν και σε νέες καταθέσεις ή ακροάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι ισχυρά, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση Τραμπ αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν βάσει κλήτευσης.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων είναι αρμόδια για να συντάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου.