Ντούσαν Ίβκοβιτς: Συγκινητικό «αντίο» από 15.000 φιλάθλους (vid)

Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον Ντούσαν Ίβκοβιτς χθες το βράδυ στη «Stark Arena» του Βελιγραδίου 15.000 φίλαθλοι. Αυτοί αποχαιρέτησαν με παρατεταμένο χειροκρότημα τον «Ντούντα» που πέθανε σε ηλικία 77 χρονών.

Το ήδη προγραμματισμένο φιλικό της Παρτιζάν με την Αναντολού Εφές (για να τιμηθεί ο ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς για την προσφορά του στον σύλλογο) ήταν το κατάλληλο σκηνικό για τους Σέρβους φιλάθλους ώστε να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους «Ντούντα».

Πριν από την έναρξη του ματς, προβλήθηκε ένα βίντεο με δηλώσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με το κοινό να ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα τιμώντας τη μνήμη του «Ντούντα».

Παράλληλα, παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στο κέντρο του γηπέδου με ένα πανό που ανέγραφε «Ντούντα, σε ευχαριστούμε!», εν μέσω χειροκροτημάτων από τους υπόλοιπους παίκτες και φυσικά από τους 15.000 θεατές που κατέκλυσαν το γήπεδο.

Λίγο μετά, τηρήθηκε και ενός λεπτού στη μνήμη του μεγάλου «δασκάλου» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σύμφωνα με τα σερβικά Μέσα, το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, με πολλούς φιλάθλους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Σημειώνεται ότι η προπονητική καριέρα του Ντούσαν Ίβκοβιτς άρχισε από την Παρτιζάν.