Γάζα: Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ σε 4 ημέρες

«Βροχή» έπεσαν οι ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ισραήλ. Τα Μέσα της χώρας μετέδωσαν πως μια συναγωγή παραδόθηκε στις φλόγες στην πόλη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ να περάσουν νύχτα τρόμου. Ο Νίκος Βέρτης βρίσκεται στο Ισραήλ, λόγω των συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 Μαΐου και την Πέμπτη 13.

Ωστόσο, η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στη χώρα και τη Χαμάς οδήγησε στην αναβολή της σημερινής συναυλίας. Κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών βομβαρδισμών ο τραγουδιστής και τα μέλη της αποστολής πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγιο.

Παράλληλα, δύσκολη νύχτα πέρασαν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Στέφανος Δέδας, αφού ήταν κλεισμένοι σε καταφύγια για ώρες, προκειμένου να προστατευτούν.

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο συνεργάτης του, Βασίλης Γεραγωτέλλης, αλλά και τα άλλα μέλη της ομάδας ήταν σε καταφύγια την ώρα που πύραυλοι της Χαμάς χτυπούσαν την πόλη.

Από την άλλη, ο προπονητής της Χάποελ Χολόν, η οικογένειά του και όλα τα μέλη της ομάδας κλείστηκαν σε καταφύγια, με σκοπό να αποφύγουν τους πυραύλους.

Μάλιστα ο Δέδας περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που πέρασε σε post που έκανε στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε αυτές τις στιγμές που τρέχεις στα καταφύγια με τα τρία παιδιά σου και ο ουρανός γκρεμίζεται πάνω από το κεφάλι σου, καταλαβαίνεις ότι το μπάσκετ είναι απλά μια διασκέδαση.

Ευχαριστώ όλους όσους επικοινώνησαν από την Ελλάδα και το Ισραήλ μαζί μου και με την οικογένειά μου για να δουν αν είμαστε καλά. Είμαστε ασφαλείς. Σας ευχαριστώ».