Νυκτερινές ασκήσεις με πραγματικά πυρά για την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε, εν μέσω της δεύτερης κρίσης με την Τουρκία σε λιγότερο από ένα μήνα.

Όλη η δύναμη, επιπέδου τάγματος, της 1ης ΜΑΛ βρίσκεται σε επιφυλακή και σε άμεση ετοιμότητα για μεταφορά στο σύμπλεγμα Μεγίστης, ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί με την Τουρκία και ανάψει το «κόκκινο» φως.

Να σημειωθεί ότι το  2010 κατά την άσκηση «Παρμενίων» η 1η ΜΑΛ είχε επιδείξει άμεση ετοιμότητα, πραγματοποιώντας ένα δύσκολο αλλά επιτυχημένο στρατιωτικό εγχείρημα καθώς με αεροσκάφη C-130 απογειώθηκαν από την Κρήτη και πραγματοποίησαν ρίψη σε στόχους στο νομό Ροδόπης σε μία επίδειξη ικανότητας εκτέλεσης αποστολής «γεφύρωσης». Οι ρίψεις ήταν απόλυτα επιτυχημένες στα προκαθορισμένα σημεία.

Στην άσκηση είχε μετάσχει και  η 2η ΜΑΛ που έπεσε πρώτη και ακολούθησε η 1η.

Η Μοίρα έχει πραγματοποιήσει και πολλές ασκήσεις μεταφοράς με ελικόπτερα CH-47DG Chinook του 4ου ΤΕΑΣ τα οποία επίσης θα χρησιμοποιηθούν εάν υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης της Μοίρας στο σύμπλεγμα Μεγίστης και ενίσχυσης των τοπικών φρουρών.

Οι σημερινές νυκτερινές βολές στο ΠΒ του Μάλεμε, με ελαφρά και βαρέα όπλα, είχαν ακριβώς  το στόχο: Τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μοίρας Αλεξιπτωτιστών.