Ο Άγιος Βασίλης συνήθως μας επισκέπτεται για καλό για να μας γεμίσει χαρά και αισιοδοξία, κάτι που δεν φαίνεται ότι συνέβη στο Βέλγιο, καθώς μία επίσκεψη του στο κέντρο φροντίδας των ηλικιωμένων στην πόλη της Αμβέρσας αποδείχθηκε ιδιαιτέρως μοιραία.

Ο Άγιος Βασίλης θέλοντας να βάλει στο πνεύμα των γιορτών τους ηλικιωμένους και να μοιράσει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα στους 150 ανθρώπους που διαμένουν στη μονάδα, έγινε φορέας υπερμετάδοσης αφού κατηγορείται ότι μόλυνε 75 άτομα, από τα οποία τα 61 είναι ηλικιωμένοι και οι 14 εργαζόμενοι στη συγκεριμένη μονάδα.

Ο άνδρας που μεταφιέστηκε σε Άγιο Βασίλη, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό τρεις μέρες μετά την επίσκεψη του. Κάτι πού έβαλε όλο το γηροκομείο σε συναγερμό και διενεργήθηκαν αμέσως τα απαραίτητα τεστ, με αποτέλεσμα τα θετικά κρούσματα να είναι πολλαπλά και η διασπορά μέσα στο γηροκομείο μεγάλη.

Σύμφωνα, με τις πληροφορίες ο άνδρας είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά το ίδιο συμβαίνει για τους διοργανωτές αλλά και για τους ηλικιωμένους.

Ενώ, ο υπεύθυνος του γηροκομείου δήλωσε το εξής: «Ότι τηρήθηκαν οι κανόνες, αλλά όλη η ομάδα είναι σοκαρισμένη με ότι συνέβη»

Ωστόσο γνωστός λοιμοξιωλόγος του Βελγίου εξέφρασε τις αμφιβολίες του ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε θα μπορούσε να γίνει η αιτία να μολύνει τόσους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα χαρακτήρισε αυτή την επίσκεψη τελείως ανεύθυνη.