Ο Ακάρ «μάζεψε» τις απειλές κατά της Ελλάδας μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε συνάντηση που είχε με τον νέο πρεσβευτή της Γερμανίας, Γιούργκεν Σουλτζ, στην Άγκυρα, τόνισε ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση είναι αναγκαίο να τονισθεί ότι ο Ακαρ, εμφανίστηκε αρκετά μαζεμένος μπροστά στον γερμανό πρέσβη, σχετικά με τις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, καθώς παρέλειψε σε σημαντικό βαθμό να αναφέρει τις γνωστές θέσεις του περί «ελληνικής επιθετικότητας», και τις απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ο κ. Ακάρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα σε κάθε περίσταση από την πρώτη μέρα, είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Υπό αυτό το πρίσμα αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω συνομιλιών για να βρούμε πολιτικές λύσεις και αυτό το εκφράζουμε σε κάθε περίσταση», πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, για να δώσει το στίγμα της διεύρυνσης της ατζέντας των διερευνητικών επαφών, που είναι η πάγια θέση της Άγκυρας: «Πολλά ζητήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και αναμένουμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν», ανέφερε.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών υπό το πρίσμα της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένουν και τις συστηματικές επαφές και συνομιλίες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του NATO και του Προέδρου Ερντογάν για τα ζητήματα αυτά.