«Ο Μητσοτάκης δεν αντέδρασε σωστά», «Ο Μητσοτάκης δεν έχει τους κατάλληλους συνεργάτες», «Ο Μητσοτάκης εκείνο, ο Μητσοτάκης το άλλο και ο Μητσοτάκης» γενικά, όλη την ώρα, πολύ περισσότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ο.Κ., να συζητήσουμε ευχαρίστως τις επιλογές του για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου και για όποιο ακόμη θέμα θέλετε. Επειδή, όμως, δεν μπορώ να ακούω να λέγονται συνέχεια διάφορα περί ποδοσφαιρικής «κωλοτούμπας» και ότι τα πράγματα έγιναν «μούσκεμα» σε αυτή την ιστορία, θα σας προτείνω να θυμηθείτε και τον προηγούμενο πρωθυπουργό.

Κάντε ένα διάλειμμα, καλοί μου φίλοι, επικριτές του Κυριάκου, και ανακαλέστε στη μνήμη σας τον «σούπερ Αλέξη», τον φίλαθλο της μπάλας. Ναι, εκείνον ο οποίος προσέγγιζε το ποδόσφαιρο από μία… διαφορετική οπτική, η οποία ταίριαζε στη λογική των Ηνωμένων Εθνών! Ο «παικταράς» Αλέξης (που είμαι βέβαιος ότι ζήλευε πάντα την εικόνα του Ερντογάν όταν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε κοντομάνικο και σορτσάκι και κλότσαγε τη μπάλα σε 5×5), όποτε μιλούσε δημόσια για τα παιδικά του χρόνια εξηγούσε πόσο φανατικός Παναθηναϊκός υπήρξε.

Την ίδια ώρα ωστόσο, όταν η «δουλειά» (του πρωθυπουργού, ντε) τον υποχρέωνε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη, γινόταν σε χρόνο μηδενικό Παοκτσής (για να μην πω Παοκτσάκι και παρεξηγηθώ ότι δεν αναγνωρίζω το πολιτικό του μέγεθος). Η θέση του προϋπέθετε, φυσικά, και άλλα εντός συνόρων ταξίδια. Τέτοια ταλαιπωρία. Θέλω να σας πω, λοιπόν, πως ο Αλέξης πήγαινε και στην Κρήτη. Εκεί, λοιπόν, γινόταν οπαδός του ΟΦΗ! Θυμόταν, φυσικά, το ένδοξο παρελθόν (και αφού το καταπράσινο χρώμα του ΠΑΣΟΚ το είχε διαδεχθεί στο νησί το κόκκινο και το μπλε του ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τον Έγκε Γκέραρντ, τον Νίκο Μχαλά και τον Νίκο Νιόπλια. Τέτοια αφοσίωση στα ποδοσφαιρικά πράγματα της ελληνικής επικράτειας.

Έχει ασφαλώς και άλλα πολλά σενάρια η προσαρμοστικότητα (sic) του Αλέξη. Όταν πήγαινε, ας πούμε, στην Ήπειρο, λόγω της καταγωγής του, τι έκανε; Μαντέψτε! Έπαιρνε το μέρος του «Άγιαξ της Ηπείρου», του ιστορικού ΠΑΣ Γιάννινα. Του Κοντογεωργάκη, του Αλβαρέζ και του Γκλασμάνη. Τέτοια αγάπη, βρε παιδί μου. Σε ό,τι αφορά στις… υποχρεώσεις του με τις άλλες ομάδες, έλυνε το θέμα έμμεσα. Με τον φίλο Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος δεν έχανε αγώνα της ΑΕΚ. Καλυμμένος και εκεί. Για να μαθαίνετε, οι επόμενοι. Για να μιλήσουμε όμως και λίγο σοβαρά, κάποια στιγμή ο νυν πρωθυπουργός πριν κριθεί για κάτι, θα πρέπει να του αναγνωριστεί πως θέλει να το λύσει. Επιδιώκει να ησυχάσει ο χώρος. Θα φανεί στην πορεία, όμως η πρόθεση εξαρχής είναι η θετική προσέγγιση απέναντι στην «καυτή πατάτα». Όχι ο συμβιβασμός