Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με την αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις, με την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσυ Πελόσι και τον αρχηγό της μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ το βράδυ της Παρασκευής 20/11, ήρθε σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση από έναν δημοσιογράφο του CBS News που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε έντονο διαπληκτισμό.

Όλα άρχισαν όταν μετά το τέλος της συνάντησης ζητήθηκε από τα πρακτορεία του Τύπου να αποχωρήσουν χωρίς να τραβήξουν άλλες φωτογραφίες και να υποβάλλουν επιπλέον ερωτήσεις.

Ωστόσο, ο Bo Erickson, δημοσιογράφος του CBS News, ο οποίος καλύπτει τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του, δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από τις εντολές που δόθηκαν στους δημοσιογράφους και όχι μόνο δεν αποχώρησε από την αίθουσα αλλά αντίθετα δεν δίστασε να θέσει μια νέα ερώτηση στον εκλεγμένο πρόεδρο.

Η ερώτηση αφορούσε το σχέδιο σχετικά με την επιστροφή των παιδιών στις τάξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Χαρακτηριστικά ρώτησε : «Kύριε πρόεδρε οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι ασφαλές τα παιδιά να γυρίσουν στις τάξεις, εσείς θα ενθαρρύνετε τα συνδικάτα των δασκάλων να συνεργαστούν να επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια στα σχολεία;»

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανώς εξοργισμένος και ενοχλημένος, επειδή ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τον είχε φέρει και στο παρελθόν σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση απάντησε άκρως επιθετικά το εξής: «Γιατί είσαι ο μόνος τύπος που φωνάζει πάντα κάνοντας τις ερωτήσεις;» και φυσικά δεν απάντησε στην ιδιαίτερη εύστοχη ερώτηση του.

Όταν διέρρευσε αυτό το σκηνικό φυσικά έντονος σάλος προκλήθηκε στο Twitter με πολλούς άλλους δημοσιογράφους να παίρνουν το μέρος του Ερικσον και να κατακεραυνώνουν ιδιαιτέρως το νέο πρόεδρο που αντιμετώπισε με τόση υποτίμηση τον συνάδελφό τους και φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στην ερώτηση που αποτελεί καίριο ζήτημα στις ΗΠΑ αυτή την τόση έντονη περίοδο.

Μήπως τελικά ο καινούριος πρόεδρος δεν είναι και τόσο καλό παιδί όσο θέλουν να πιστεύουν οι υποστηρικτές του αλλά και όλος ο πλανήτης;