Ο Μπέκαμ εκτός φετινής λίστα με τα τιμώμενα πρόσωπα στη Βρετανία

Για μία ακόμα χρονιά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα «New Year Honours» της Βρετανίας. Στη συγκεκριμένη λίστα μπαίνουν κάθε χρόνο σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν συνεισφέρει στη χώρα με διάφορους τρόπους, κυρίως μέσω φιλανθρωπιών.

Την περασμένη χρονιά ο «Μπεκς» ήταν κοντά στο να μπει στη λίστα, λόγω των πολλών δωρεών που είχε κάνει, όμως δεν τα κατάφερε. Ο ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα ούτε το 2017, καθώς είχε αποκρύψει χρέη από την εφορία.

Παρ όλα αυτά, την επόμενη χρονιά κατέβαλε 12,7 εκατομμύρια λίρες και έτσι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Βικτόρια, ήταν στους 50 ανθρώπους στη χώρα που πλήρωσαν τους μεγαλύτερους φόρους.

Ο λόγος που πιθανότατα τα τελευταία χρόνια δεν μπαίνει ο παλαίμαχος άσος στη λίστα είναι επειδή φήμες τον θέλουν να έγινε έξαλλος το 2013, ενώ «έκραξε» με πολύ άσχημο τρόπο τον υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων του Βρετανικού Συστήματος Τιμών, επειδή έμεινε εκτός αυτής.

Φέτος, ο σπουδαίος βετεράνος ποδοσφαιριστής δεν μπήκε στη λίστα, ωστόσο σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν πολλά ακόμα πρόσωπα. Αίσθηση προξενεί το γεγονός πως, παρότι ο Λιούις Χάμιλτον φημολογείται ότι χρωστάει στην εφορία, μπήκε κανονικά στη φετινή λίστα.

Ο Βρετανός πιλότος και 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 μπήκε στη λίστα λόγω της καμπάνιας που διοργάνωσε «Motorsport UK».