Ο Μπέκαμ μετακομίζει σε έναν ... εικονικό κόσμο – Ποιο είναι το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα | beckam

Ο πρώην αρχηγός ποδοσφαίρου της Αγγλίας Ντέιβιντ Μπέκαμ μεταφέρεται σε έναν … εικονικό κόσμο ως συνιδιοκτήτης της Guild Esports, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η Guild δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει ακαδημίες παικτών και θα διοργανώσει ομάδες σε διάφορα αθλήματα e-sports, συμπεριλαμβανομένων των Rocket League, EA Sports, FIFA και Fortnite.

«Έχουμε ένα όραμα να θέσουμε ένα νέο πρότυπο, υποστηρίζοντας αυτούς τους παίκτες στο μέλλον», δήλωσε ο Μπέκαμ, ο οποίος είναι επίσης συνιδιοκτήτης του Inter Miami Major League Soccer.

«Δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε και να ενθαρρύνουμε το ταλέντο των νέων μέσω των συστημάτων της ακαδημίας μας και ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα Guild Esports να αναπτυχθεί», πρόσθεσε ο 45χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής.

«Ο Ντέιβιντ θα συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος προγύμνασης που εφαρμόζεται στις ακαδημίες μας και χαιρετίζουμε την πολύτιμη καθοδήγησή του καθώς και την έμπνευση που δίνει στη νεότερη γενιά αθλητών», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Guild, Κάρλτον Κέρτις.  

Η Esports σημείωσε μεγάλη άνθηση κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου lockdown λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης Newzoo, η παγκόσμια αγορά esports θα αποφέρει έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και 1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Μπέκαμ ανέλαβε ένα σημαντικό μερίδιο μειοψηφίας στην Guild μέσω της DB Ventures, του προσωπικού του επενδυτικού  οχήματος και θα ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.