Η χειρόγραφη δήλωση είχε διαφορετικά στοιχεία της εταιρείας που έδινε την άδεια κυκλοφορίας στον εργαζόμενο, από την σφραγίδα. Ένας προσεκτικός αστυνομικός που πραγματοποίησε τον έλεγχο το διεπίστωσε και στην συνέχεια ξετυλίχτηκε το κουβάρι μίας «βιοτεχνίας» πλαστών βεβαιώσεων ανύπαρκτων εταιρειών με εξ’ ίσου πλαστές σφραγίδες.

Αλιεύοντας ειδήσεις από την διεθνή ειδησεογραφία, μαθαίνω ότι υπάρχει στην Γαλλία «μαύρη αγορά» τεστ για Covid-19, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και είναι βιαστικοί. Στην ίδια χώρα εδημοσιεύθη προχθές, μία έρευνα της Ifop, συμφώνως με την οποία το 60% των Γάλλων παραδέχονται ότι παρέβησαν τουλάχιστον μία φορά τα μέτρα περιορισμού (confinement). Συγκριτικώς με το πρώτο lockdown το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός επιστήμων για να αντιληφθεί ότι όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, η ανυπακοή θεριεύει. «Η τάσις είναι εκρηκτική στις νεαρές ηλικίες, οι οποίες θεωρούν ότι είναι άτρωτες από τον ιό», κατά τον διευθυντή της Ifop, Francois Kraus.

Απ’ ό,τι φαίνεται από τα ευρήματα, είναι αυτοί που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν την βεβαίωση για φυσική άσκηση για να συναντήσουν τον ερωτικό τους σύντροφο, κάτι που νοηματικώς δεν είναι ασύμβατο, όμως δεν συνάδει με την αποστασιοποίηση. Η ευρηματικότης στην χώρα του Εμμανουέλ Μακρόν δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την ευρηματικότητα των κατοίκων της φαιδράς πορτοκαλέας. Φοβούμενος πως θα δώσω ιδέες σε φερέλπιδες παραβάτες θα αποφύγω να μεταφέρω άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις αποφυγής των μέτρων, διότι η Δημόσια Υγεία προέχει της ψευδαισθήσεως της ελευθερίας.