«Ο βασιληάς μπαίνει αριστερά ή δεξιά από την βασίλισσα;», διερωτήθη χαμηλοφώνως, με αγγλοσαξωνικό τρόπο, κοιτώντας προς τα πορτραίτα του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, στην αίθουσα τελετών της Αθηναϊκής Λέσχης, κατά την εκδήλωση εισόδου των νέων μελών.

Τι ειρωνεία! Ο Κωνσταντίνος Λούλης, έκτη γενεά βιομήχανος, ήταν το νέο μέλος, που απευθύνετο, ως ειδήμονα, στο παλαιό μέλος, δηλαδή την ελαχιστότητά μου. Τι ειρωνεία, επίσης, όταν μετά από επιτόπια έρευνα διεπιστώθη ότι κατά την διάρκεια ανακαινίσεως της αιθούσης οι εργάτες είχαν τοποθετήσει ανάποδα τα πορτραίτα, με φυσικό μέγεθος, των βασιλέων!

Η παρατηρητικότης του νέου μέλους με έκανε να αισθανθώ τουλάχιστον αμηχανία για την δική μου έλλειψή της. Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναπτύξαμε με τον Κώστα μία πνευματική, κυρίως, σχέση ανταλλάσσοντας βιβλία και απόψεις.

Χθες το απόγευμα, πατώντας τα κομβία του τηλεοπτικού δέκτη, για να ενημερωθώ περί των τεκταινομένων της Χρυσής Αυγής, άκουσα το όνομά του διά χειλέων Γεωργίου Καρατζαφέρη. «Τι γνώμη έχετε για την παραίτηση του Κώστα Λούλη από την θέση του γενικού γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού;», ερώτησε τηλεθεατής τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Προσυπογράφω την απάντηση που έδωσε: «Ας ψάξουν από την Ορεστιάδα έως την Πύλο και από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο για τόσο ικανό άνθρωπο και ας έλθουν να μου τον δείξουν». Αναζητώντας την είδηση στο διαδίκτυο ανέγνωσα ότι ο Βολιώτης επιχειρηματίας και ευεργέτης (δώρισε την παραλιακή εξοχική κατοικία του στην «Κιβωτό του Κόσμου» όπου φιλοξενούνται εκατό παιδιά) παρητήθη για τυπικούς λόγους, ήτοι επειδή δεν διέθετε το αντίστοιχο πτυχίο. Για καλή μας τύχη, υπό την έννοια ότι οι ικανότητές του είναι χρήσιμες στο Δημόσιο, επέστρεψε ως άμισθος σύμβουλος του ιδίου υπουργείου