Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ των ΗΠΑ, Τεντ Γουίλερ, ψέκασε με σπρέι πιπεριού έναν άνδρα που τον αποδοκίμαζε επειδή δεν φορούσε μάσκα ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο της πρωτεύουσας της πολιτείας του Όρεγκον.

Ο Γουίλερ και ο πρώην  δήμαρχος, Σαν Άνταμς έφυγαν από το McMenamins Hillsdale Brewery & Public House περίπου στις 8 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής όταν ένας άνδρας ξεκίνησε να τους βιντεοσκοπεί και να τους τραβά φωτογραφίες. 

Ο Γουίλερ είπε ότι ο άνδρας τον ακολούθησε στο αυτοκίνητό του ενώ συνέχισε να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί και αρνήθηκε να κάνει πίσω στις εκκλήσεις του δημάρχου, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας. 

«Με κατηγόρησε ότι καθόμουν σε ένα εστιατόριο χωρίς μάσκα» λέει η έκθεση. «Βρισκόμουν όντως στο συγκεκριμένο μέρος και τον ενημέρωσα ότι οι ισχύοντες κανονισμοί κατά Covid επιτρέπουν στους ανθρώπους να βγάλουν τη μάσκα τους για να φάνε και να πιούνε.

Στη συνέχεια με κατηγόρησε για άλλα πράγματα για του απάντησα πως πρέπει να κατανοήσει καλύτερα το πως έχουν τα πράγματα, προτού προβεί σε ανυπόστατες κατηγορίες», δήλωσε ο Γουίλερ.

Σε αυτήν την φωτογραφία αρχείου 30 Αυγούστου 2020, ο δήμαρχος του Πόρτλαντ Ted Wheeler μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.  Τη Δευτέρα, αποκαλύφθηκε ότι ψέκασε με πιπέρι έναν άντρα που τον αντιμετώπισε έξω από μια παμπ το σαββατοκύριακο επειδή δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του φαγητού.  (Sean Meagher / The Oregonian μέσω AP, αρχείο)

Παράλληλα τόνισε πως ο άγνωστος αυτός άντρας δεν φορούσε μάσκα και τον πλησίαζε ολοένα και περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική του ασφάλεια, όσον αφορά τους κινδύνους για την μετάδοση του κορωνοιού.

«Του είπα πάνω από τρεις φορές να κάνει πίσω και να μην πλησιάζει περισσότερο, όμως εκείνος δεν το έπραξε και έτσι έβγαλα το σπρέι πιπεριού και τον ψέκασα στα μάτια», ανέφερε.

Στη συνέχεια είπε πως μπήκε στο μαγαζί και έφερα ένα μπουκάλι με νερό στον άντρα, για να ξεπλύνει το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα κάλεσε και την αστυνομία.

Ο Γουίλερ ο οποίος επανεκλέχθηκε τον Νοέμβριο, του 2020 είχε γίνει ξανά στόχος δημόσιας αντιπαράθεσης από αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι βλέπουν την πόλη τους να καταστρέφεται μετά από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις ακρο-αριστερών ομάδων που λεηλατούν τα πάντα.