Ο εκκεντρικός κ. Ντόρσεϊ άφησε το Twitter για να αδράξει τη μέρα | jack dorcey

Ξυπνά καθημερινά στις 5 το πρωί, κάνει ντους με κρύο νερό, διαλογίζεται και γυμνάζεται για μια ώρα και στη συνέχεια πηγαίνει με τα πόδια στο γραφείο χωρίς πρωινό. Όχι δεν πρόκειται για κάποιον καινούργιο γκουρού της νηστείας, αλλά για τον CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το επιτυχημένο δημιούργημα του για να βρει την ευτυχία μέσα του ή περίπου αυτό…

Ο Ντόρσεϊ δεν έκρυψε ποτέ ότι η παραπάνω ρουτίνα τον κάνει να νιώθει καλά με τον εαυτό του και τον βοηθά να συγκεντρωθεί στα δύσκολα καθήκοντα του, τόσο στο Twitter όσο και στο Square, την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ψηφιακών πληρωμών με έδρα το Σαν Φραντσίσκο, που ίδρυσε στο προηγούμενο διάλλειμα του το 2009 από το δημοφιλές μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα σημαντικά μηνύματα μέσα σε λίγες λέξεις. «Η μέρα μπορεί να είναι τελικά απαίσια, αλλά αν έχω κάνει όλα τα παραπάνω την έχω εγώ κερδίσει, γιατί δεν θα είναι ολότελα χαμένη», έχει πει σχετικά. Αυτό το σχόλιο του, όπως και πολλά άλλα, όπως για παράδειγμα ότι κρατάει ημερολόγιο καθημερινά από τα 14 του χρόνια και ότι τελειώνει πάντα τη μέρα του διερωτώμενος, «τι έμαθα σήμερα», του έχουν χαρίσει το προσωνύμιο του πιο εκκεντρικού των ευφυών μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Ο εκκεντρικός κ. Ντόρσεϊ άφησε το Twitter για να αδράξει τη μέρα | two 3 1

Η ασάφεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του για οριστική αποχώρηση του από το Twiitter, απλά ενέτεινε τη γενικότερη αίσθηση ότι ο μόνος που μπορεί να τον καταλάβει είναι ο εαυτός του. «Μοιάζει με μια από αυτές τις ρωσικές κούκλες, που αλλάζει εξωτερικό περίβλημα κάθε τρεις και λίγο», γράφει στο βιβλίο του «Hatcing Twitter» ο Νίκ Μπίλτον. Το σχόλιο αφορά τόσο τις ενδυματολογικές του επιλογές, που επεκτείνονται από ρούχα σχεδιαστών μέχρι φούστες για άνδρες και απλές βερμούδες για την πόλη και την παραλία, όσο και για τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις, αφού μπορεί να εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης άτακτα και νωρίς, εκτός όμως από την αγάπη του για την τεχνολογία, είναι διπλωματούχος μασέρ αλλά και σχεδιαστής ενδυμάτων για όλη την παρέα.

«Κανείς δεν περίμενε ότι ο Τζακ θα έφτανε τόσο ψηλά. Ήταν ένας τύπος περίπου άστεγος, ένας χίπις που αγαπούσε τους υπολογιστές, αλλά ακόμα και ο καναπές του δεν χωρούσε δυο άτομα», αναφέρει στη New York Post πρώην εργαζόμενος στο Twitter. «Με πολλούς τρόπους είναι ένας αντι-CEO. Αυτοί οι τύποι μοιάζουν μεταξύ τους, ενώ ο Τζάκ είναι πραγματικά διαφορετικός. Όποιος και να πάρει τη θέση του, δεν θα είναι τόσο εξαιρετικός όσο εκείνος», συνεχίζει ο ίδιος. Για την ιστορία τα καθήκοντα του CEO του Twitter θα αναλάβει ο Παράγκ Αγκραγουάλ, με καταγωγή από την Ινδία, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής τεχνολογίας και έχει ήδη περάσει από ηγετικές θέσεις στα τμήματα ερευνών της Microsoft και της Yahoo.

Ο εκκεντρικός κ. Ντόρσεϊ άφησε το Twitter για να αδράξει τη μέρα | four 2

Οι μέτοχοι πάντως χάρηκαν με την αλλαγή, γι’ αυτό και οι μετοχές του Twitter ανέβηκαν κατά 11%, ίσως γιατί κανείς δεν θέλει να έχει έναν CEO, ο οποίος πιστεύει ότι το Bitcoin μπορεί να φέρει την παγκόσμια ειρήνη, ενώ οι φήμες τον θέλουν να έχει στείλει μέρος της γενειάδας του στο ράπερ Azealia Banks για να την κουβαλά πάντα πάνω του σαν φυλακτό. Αλήθεια ή ψέματα, η γενειάδα του έχει δικό της λογαριασμό ακολούθων, που αλλού στο Twitter, που κατά τον Ντόρσεϊ ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο.

Ας σημειωθεί ότι η αρχική ονομασία του ήταν «twttr», αλλά άλλαξε, όταν τα άτομα δίπλα στον εκκεντρικό ιδρυτή του, που έκανε και το πρώτο tweet στις 31 Μαρτίου του 2006, έμαθαν ότι η λέξη twitter ορίζεται ως «σύντομη έκρηξη ασήμαντων πληροφοριών» μαζί με τα φτερά των πουλιών.

Ο εκκεντρικός κ. Ντόρσεϊ άφησε το Twitter για να αδράξει τη μέρα | one 4 1

Οι άνθρωποι του Twitter πιστεύουν ότι ο Ντόρσεϊ, που κάποτε κάλυπτε το σκουλαρίκι στη μύτη του με ένα τσιρότο και έχει συνδεθεί ερωτικά με μερικά από τα ωραιότερα μοντέλα της εποχής, προσέφερε πολλά στον απέραντο κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πλέον τα ενδιαφέροντα του είναι τόσα πολλά, που αδυνατεί να καθορίσει νέους στόχους. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που διαλογίζεται ευλαβικά μια ώρα την ημέρα με απώτερο στόχο να ζήσει τη στιγμή. Γι’ αυτό και σήμερα του εύχονται από καρδιάς Carpe Diem κ. Ντόρσεϊ…