Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά στην Υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη. Πολλοί πήγαν από τις 05.00 και 06.00 ώρα τα ξημερώματα για να πιάσουν σειρά ενώ άλλοι έστρωσαν στρώματα και κοιμήθηκαν από χθες το βράδυ.

Έξω από την καγκελόπορτα είναι και πάλι ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς ορισμένοι να φορούν μάσκες. Ισχυρή είναι η Αστυνομική παρουσία στο σημείο που μαζί με προσωπικό σεκιούριτι αλλά και υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου προσπαθούν να βάλουν το πλήθος σε σειρές αλλά και πάλι δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ώρα 08.30 το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένα πάνω από 500 άτομα με την ουρά να φτάνει μέχρι τη Λεωφόρο Μεσογείων, δηλαδή σε απόσταση περίπου 400 μέτρων. Για περίπου 20 λεπτά, ομάδα 10 Πακιστανών έκλεισε τη Λεωφόρο έξω από την Υπηρεσία διαμαρτυρόμενη ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια παραμονής μέσω ίντερνετ, όπως γίνεται για άλλους ομοεθνείς τους. Τελικά, το πρόβλημα επιλύθηκε και άνοιξε ο δρόμος.

Στο σημείο βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι 8 στους 10 όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην Υπηρεσία.

Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του vradini.gr: