Ο Εντ Σίραν καλλιτέχνης της 10ετίας στο Ηνωμένο Βασίλειο | Ed Sheeran Accused of Plagiarizing Song Photograph

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Εντ Σίραν αναδείχτηκε “Επίσημος Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας για το Ηνωμένο Βασίλειο” έπειτα από μια εντυπωσιακή άνοδο στο μουσικό στερέωμα, ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία των Επίσημων Τσαρτς.

Επίσης η  παγκόσμια επιτυχία του με τίτλο «Shape of You» που κρατήθηκε 14 εβδομάδες στην πρώτη θέση των charts το 2017, αναδείχτηκε τραγούδι της δεκαετίας.

Ο βρετανός καλλιτέχνης, που έχει βραβευτεί με Grammy τέσσερις φορές, τιμήθηκε ακόμη με το «Επίσημο Βραβείο Κατάρριψης Ρεκόρ των Charts» έχοντας τα περισσότερα σινγκλς και άλμπουμς που έφθασαν στη πρώτη θέση και περνώντας τις περισσότερες εβδομάδες (79) στην πρώτη θέση, κατά το διάστημα 2010-2019, πρόσθεσε η Εταιρεία των Επίσημων Τσαρτς, η οποία συντάσσει την εβδομαδιαία λίστα των βρετανικών τσαρτς.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν είναι ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

«Ο Εντ κυριαρχεί στ΄αλήθεια εδώ και μια δεκαετία και επάξια λαμβάνει αυτό το εκπληκτικό νέο βραβείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της εταιρείας Μάρτιν Τάλμποτ και συμπλήρωσε: «Στην αρχή της δεκαετίας ήταν ένας ελάχιστα γνωστός 18χρονος από το Σάφολκ, αλλά ο κατάλογος των επιτευγμάτων του έκτοτε είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σήμερα έχει καθιερωθεί σταθερά ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα των παγκόσμιων αστέρων της μουσικής».

Ο Σίραν, ο οποίος σήμερα είναι 28 ετών, περιλήφθηκε για πρώτη φορά στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου το 2011 με το πρώτο του σινγκλ με τίτλο «The A Team». Έκτοτε οκτώ σινγκλς του έφθασαν στην πρώτη θέση των βρετανικών τσαρτς.