Τα πάθη του Ντιέγκο Μαραντόνα και οι περιπέτειες με την υγεία του, ειδικά μετά το τέλος της καριέρας του, δεν είχαν τέλος. Ο Αλφρέντο Κάχε, γιατρός του Ντιεγκίτο για 30 χρόνια, προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Ο Μαραντόνα, κατά τη δεύτερη φορά που νοσηλευόταν στην Αβάνα για αποτοξίνωση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, αλλά ευτυχώς σώθηκε από θαύμα.

«Στην Κούβα, τα μπλοκ των κατοικιών των ντόπιων λέγονται γκουάγκουα. Σε μια περίπτωση, ο Μαραντόνα έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα τέτοιο, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Σώθηκε από θαύμα. Αυτό έγινε μετά από τη δεύτερη φορά που νοσηλεύτηκε. Είπε ότι δεν το είδα και έπεσα πάνω του» αποκάλυψε ο Κάχε.

Ο Κάχε είχε συστήσει στον νευροχειρούργο Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος έκανε την τελευταία επέμβαση στον Μαραντόνα, να μεταβεί στην Αβάνα για να αναρρώσει μετά το χειρουργείο στις 4 Νοεμβρίου.

«Στην Κούβα καθόταν δίπλα στη θάλασσα και δεν μιλούσε. Ήταν δύσκολο να πάρεις μια κουβέντα από τον Ντιέγκο», πρόσθεσε ο γιατρός του, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα ομιλίας που είχε τα τελευταία χρόνια της ζωής του:

«Είχε τραύμα στον εγκέφαλο, χωρίς να έχει Αλτσχάιμερς, όπως λένε εδώ. Και δεύτερον, τα φάρμακα που έπαιρνε δεν ήταν αρκετά. Ο Ντιέγκο χρειαζόταν ησυχία και ηρεμία και δεν μπορούσε να τα βρει αυτά μέσω των φαρμάκων».