Υπάρχει ένα «σούσουρο» στο διαδίκτυο τα τελευταία 24ωρα για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας καθώς ο τραγουδιστής και πρώην παίκτης του Fame Story, Γρηγόρης Πετράκος, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια κατά των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αμφισβητώντας την ύπαρξη πανδημίας.

Ο τραγουδιστής αν και υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός υπάρχει, δεν θεωρεί πως αποτελεί πανδημία. Με τον σάλο που προκλήθηκε, «κόπηκε» και η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Tik Talk» στον ALPHA, όπου είχε τίτλο «κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας» και ήταν να εμφανιστούν ως καλεσμένοι, ο τραγουδιστής, ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας και ο παιδίατρος/λοιμωξιολόγος Ιωάννης Καβαλιώτης.

Αντ’ αυτού το κανάλι προέβαλε την εκπομπή «Ένοχο Μυστικό» και αντικατέστησε την εκπομπή από το πρόγραμμά του. Παρόλα αυτά, το trailer της εκπομπής είναι ακόμα στον αέρα, όπως φαίνεται και από τους λογαριασμούς του Αντώνη Σρόιτερ στα social media.

Η «έρευνα» του τραγουδιστή για τον κορωνοϊό

Μια ημέρα πριν, ο Γρηγόρης Πετράκος δημοσίευσε βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, το οποίο έγινε viral και που σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ως στόχο να γνωστοποιήσει τις απόψεις του στον κόσμο ακέραιες, σε περίπτωση που η παραγωγή «έκοβε» από την εκπομπή τις θέσεις του πάνω στο θέμα της πανδημίας.

«Σήμερα τα μεσάνυχτα στην εκπομπή του Σρόιτερ θα δείξει τη συνέντευξη, στην οποία συμμετείχα εγώ, ο κορυφαίος λοιμοξιολογος κ. Καβαλιώτης και ο Σύψας. Επίσης, υπάρχει παρέμβαση του γιατρού Βόβολη. Η συνέντευξη έγινε πριν ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί άργησε τόσο να βγει, ίσως για να έρθουμε στα 1500 κρούσματα ενώ τότε μιλούσαμε εμείς για 400. Είδα το τρέιλερ της εκπομπής και φυσικά ο τίτλος είναι “κορωνοϊός και θεωρίες συνομωσίας”.Εγώ στην συνέντευξη είπα ακριβώς όσα είδατε στο χθεσινό μου βίντεο. Γι’ αυτό και το δημοσίευσα χθες. Για να επιβλέπω εγώ το μοντάζ. Ώστε σήμερα το βράδυ, αν το μοντάζ του καναλιού έχει κάνει τα δικά του εσείς να ξέρετε ακριβώς ποια ήταν η δική μου πρόθεση. Για να είμαι δίκαιος ο κ. Σρόιτερ ήταν ευγενέστατος και κάναμε μια πολύ καλή κουβέντα για όλα. Ελπίζω το ίδιο ευγενικοί να είναι και οι άνθρωποι του καναλιού στο μοντάζ» έγραψε ο τραγουδιστής στην ανακοίνωσή του.

Προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, όποια και αν είναι αυτή, ωστόσο το γεγονός ότι η θέση ενός τραγουδιστή και όχι ειδικού έχει χιλιάδες shares και σχόλια είναι ανησυχητικό καθώς αποδεικνύεται ότι τέτοιες μη επιστημονικές απόψεις κερδίζουν διαρκώς έδαφος.

Πάρτι στο Twitter

Όπως πάντα, οι Έλληνες χρήστες του Twitter προέβησαν αμέσως σε απολαυστικά σχόλια για το θέμα με τη μη προβολή της εκπομπής και τις απόψεις του τραγουδιστή. Μερικά από τα tweets βρίσκονται παρακάτω: