Ο «Γυάλινος Κόσμος» το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, προβάλλεται το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ζωντανά σε Live Streaming, από το Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.

Το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, γραμμένο το 1944, αποτελεί ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική.

Πρόκειται για ένα έργο μνήμης, όπως χαρακτήριζε τον «Γυάλινο κόσμο», ο ίδιος ο δημιουργός και για ένα έργο για τις εύθραυστες ισορροπίες.

Η υπόθεση του έργου

Βρισκόμαστε στην Αμερική της μεγάλης Ύφεσης. Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού ποιητή, ονόματι Τομ Ουίνγκφιλντ, ο οποίος ασφυκτιά στη δουλειά του και στο μικρό διαμέρισμα που μοιράζεται με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδελφή του, Λόρα.

Από τη μία ο Τομ είναι συντετριμμένος με τη δουλειά του στην αποθήκη υποδηματοποιίας, όπου νιώθει να γκρεμίζονται τα όνειρα του για ποιητικές δημιουργίες. Από την άλλη η αδερφή του, η Λόρα, είναι φοβισμένη και δείχνει να προτιμά τη συλλογή της από παλιούς δίσκους και γυάλινες μορφές ζώων από τους ανθρώπους. Τα δύο αδέρφια έχουν επιλέξει να ζουν στο δικό τους φανταστικό τόπο προσπαθώντας να αντέξουν τις δυσκολίες του παρόντος.

Ωστόσο, η μητέρα τους Αμάντα, πρώην καλλονή του Νότου, κάνει μεγάλα όνειρα για τα παιδιά της και φαντασιώνεται για αυτά ένα λαμπρό μέλλον.

Η παράσταση θα προβληθεί ζωντανά σε Live Streaming, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 20:30. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 8€.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr με την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.