«Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς». Παλιά, αυτό ήταν το σύνθημα στα γήπεδα όταν η ομάδα έτρωγε πολλά γκολ και μπορούσε κατεβεί ούτε κάτω από την σέντρα. 

Αυτό το σύνθημα φαίνεται ότι υιοθετούν και στην Κουμουνδούρου , αφού όλα δείχνουν πως δεν μπορούν να εκτιμήσουν το μέγεθος του  εσωτερικού  προβλήματος που αντιμετωπίζουν.  Υπάρχει  έλλειψη στρατηγικής σε όλα τα μεγάλα προβλήματα  της χωράς. Κάθε φορά λοιπόν που η κυβέρνηση με τον έναν η τον άλλο τρόπο παίρνει κάποιες αποφάσεις η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την πόλωση και τις ακραίες  αντιδράσεις για να αντιπαρατεθεί. 

Αυτό έγινε και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στην Κρίση με την Τουρκία . Στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία. Και τώρα με την απόφαση για την Χρυσή Αυγή και τις καταγγελίες Κοντονή.

Αντιδρά επενδύοντας  στο οπαδικό κλίμα και στον φανατισμό που θέλει ο στενός κομματικός πυρήνας  για να συσπειρώσει έστω  τους πιστούς οπαδούς. 

Στις αρχές του Φθινοπώρου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε  τον κ. Μητσοτάκη ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα».

Χθες η ΑΥΓΗ είχε  τίτλο «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ»  δίπλα στην φωτογραφία των κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. Θέλοντας έτσι να τους βάλει στο ίδιο κάδρο με τους χρυσαυγήτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορεί να ανακάμψει  στις δημοσκοπήσεις για δυο λόγους . 

Γιατί πρώτον η ηγεσία του πιστεύει ότι με τον φανατισμό και την πόλωση θα σταματήσουν τις διαρροές και θα έρθουν πίσω οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του. 

Και δεύτερον γιατί  με την έλλειψη  σοβαρού και  τεκμηριωμένου  λόγου  χάνει την μεγάλη πλειοψηφία των πολίτων που θέλουν να υπάρχει μια ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση  που θα  πιέσει την κυβέρνηση για να λύσει προβλήματα.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι ο φανατισμός δημιουργεί και δεν λύνει προβλήματα. Έχουν άλλωστε ως πρόσφατο παράδειγμα την Χρυσή Αυγή.