Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μπλόκαραν την παράδοση 3 εκατομμυρίων μασκών προσώπου κατήγγειλε σήμερα (6 Απριλίου) ο επαρχιακός Πρωθυπουργός του Οντάριο, της μεγαλύτερης επαρχίας του Καναδά.

Οι μάσκες θα χρησιμοποιούνταν στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Νταγκ Φορντ είπε στο «Global News» ότι το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζοντάς το απολύτως απαράδεκτο.

Είπε, επίσης, ότι τα αποθέματα προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού της επαρχίας θα εξαντληθούν σε μία εβδομάδα.

Σύμμαχοι των ΗΠΑ διαμαρτύρονται για αυτό που αποκαλούν τακτικές της «Άγριας Δύσης», περιγράφοντας μεθόδους που υιοθετεί η Ουάσιγκτον, όπως το να δίνει μεγαλύτερες προσφορές ή να εμποδίζει φορτία προς αγοραστές που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για ιατρικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απέφυγε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό, λέγοντας ότι η Κυβέρνησή του βρίσκεται σε εποικοδομητικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε: «Αναμένουμε την παράδοση των φορτίων».

Οι υγειονομικές Αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα αυξήθηκε σε 293 από 258 την Κυριακή. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα σε 15.822 από 14.426.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ