Ο φόργουορντ των Καβαλίερς αποφάσισε να δωρίσει μισό εκατομμύριο δολάρια στο τμήμα ψυχολογίας του κολεγίου του, του UCLA, στο οποίο φοίτησε από το 2007 μέχρι το 2008.

Θέλει, έτσι, να βοηθήσει το έργο του κολεγίου της Καλιφόρνια σχετικά με τη διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία και εξάλειψη του στίγματος του άγχους και της κατάθλιψης, καθώς και ο ίδιος έχει μιλήσει για τις κρίσεις πανικού που βίωνε τη σεζόν 2017-18.

Μία ημέρα πριν τη δωρεά του, βραβεύτηκε με το «Arthur Ashe Courage Award» για τη δράση του στα φετινά βραβεία «ESPYS».

«Είναι τεράστια τιμή να παίρνω αυτό το βραβείο και νιώθω πολύ ταπεινός μπροστά σε αυτό. Αν το να λέω την ιστορία μου, μπορεί να βοηθήσει έστω ένα παιδί που υποφέρει να καταλάβει τι βιώνει, ξέρω ότι οι προσπάθειες μου άξιζαν. Και ελπίζω μια ημέρα να μπορέσουμε να σβήσουμε το στίγμα γύρω από τις ψυχικές ασθένειες, αρχίζοντας δημόσιες συζητήσεις και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να ψάξουν βοήθεια όταν την χρειάζονται, ενώ θα ακολουθεί έρευνα, δράση και αλλαγή», είπε σχετικά για την βράβευσή του.

BREAKING: A day after he won the 2020 Arthur Ashe Award for courage, Kevin Love has donated $500,000 to UCLA, his alma master’s mental health department ❤️🙏

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020