Μειωμένη αισθητά είναι η λίμπιντο των Ελλήνων λόγω της πανδημίας, όπως αποκάλυψε ο Θάνος Ασκητής στο Star.Μάλιστα τόνισε ότι η σεξουαλική επαφή των ζευγαριών έχει μειωθεί κατά 25%.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ήρθαν μετά από την έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας του Θάνου Ασκητή. Σύμφωνα με τον νευρολόγο-ψυχίατρο αυτό «οφείλεται στη θλίψη της περιόδου, στην κακή διαπροσωπική σχέση του ζευγαριού, και στην έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος». «Θα σας πω ότι δεν κοιμούνται και μαζί ο ένας στους τέσσερις, ενώ οι συγκρούσεις αγγίζουν το 25 με 30%», ξεκαθαρίζει.

«Δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ο κορωνοϊός. Ανευρίσκεται μόνο στα στοματικά φιλιά, δεν υπάρχει στο σπέρμα ούτε στα κολπικά υγρά», ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κρίση της πανδημίας έχει έχει ευνοήσει τις μόνιμες σχέσεις για λόγους ασφαλείας ενώ το ευκαιριακό σεξ έχει σχεδόν εξαφανιστεί. «Δεν βρίσκονται και φοβούνται πως οι σχέση τους θα χαθεί. Γιατί ξέρετε ότι όταν η σχέση είναι εξ αποστάσεως και ζουν διαφορετικά, το διαδίκτυο είναι μια σημαντική γέφυρα επικοινωνίας».