Τα μάθατε; Εμφανίστηκε ο Αλέξης! Με κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία και προτάσεις για την αντιμετώπισή της. Με άρθρο του σε εφημερίδα ιδεολογικά προσκείμενη στον πολιτικό του χώρο, ο πρώην πρωθυπουργός κρίνει πως ο Κυριακός Μητσοτάκης οφείλει να εκπονήσει σχέδιο εξάμηνης προοπτικής, ώστε το σύστημα υγείας να είναι προετοιμασμένο.

Καμία αντίρρηση. Μόνο που αγαπητέ Αλέξη τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, όχι μόνο στην Ελλάδα, παγκόσμια! Εκτός εάν η σκέψη σας λειτουργεί ακόμα με τα αρκετά είναι η αλήθεια χρήματα που είχατε μαζέψει εσείς, με εντυπωσιακές εις βάρος των πολιτών εμπνεύσεις. Ναι, τότε όχι εξάμηνο, αλλά εξάχρονο σχέδιο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει ωστόσο την ανακούφιση των πολιτών και τη στήριξή τους. Άρα τα σχέδιά του μπορούν να έχουν πολύ συγκεκριμένη χρονική προοπτική.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει επίσης να μην ψηφιστεί κανένας νόμος αυτό το διάστημα, διότι όλοι τους έχουν ταξικό χαρακτήρα. Το υποστηρίζει αυτό ο πρώην πρωθυπουργός, στη διάρκεια της θητείας του οποίου οι πολίτες της μεσαίας τάξης ένιωθαν κάτι σαν προδότες της κοινωνίας.

Ζητά ακόμη Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ο οποίος θα λειτουργεί για το κοινό καλό και όχι για το μικροπολιτικό συμφέρον. Να ρωτήσω. Ο Παύλος, η Θεανώ και οι άλλοι, είναι καλά;

Πάμε παρακάτω. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον ελληνικό λαό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τα πρωθυπουργικά ανδραγαθήματά του. Μίλησε λες και μας ήρθε από άλλο πλανήτη, αδιάβαστος, για την εξέλιξη της πανδημίας εντός και εκτός συνόρων, τα μοριακά και τα ταχεία τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, τη πρόοδο στα φάρμακα και τα εμβόλια.

Μίλησε σε λογική παρέας, καφενείου, χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία και με κακεντρέχεια. Δεν πρωτοτύπησε ασφαλώς, όμως όταν το κάνεις τη στιγμή που πεθαίνει κόσμος, δυσκολεύεις πλέον τους υπόλοιπους να καταλήξουν στο χαρακτηρισμό που σου ταιριάζει.

Κοντός ψαλμός βέβαια, καθώς την Πέμπτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή, με τις πολιτικές δυνάμεις να έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν. Εάν, εν μέσω πανδημίας, αυτές λειτουργήσουν ενωτικά θα βοηθήσουν τους πολίτες που τους ψήφισαν για τα δύσκολα. Εάν συμπεριφερθούν διχαστικά θα τις κρίνει η ιστορία.

Αυτό το : “Εάν χρειαστεί θα βάλουμε (ξανά…) πλάτη” πάντως ήταν το καλύτερό του. Την πλάτη σας τη γύρισαν οι πολίτες αγαπητέ Αλέξη, δεν τη βάλατε εσείς…