Και όμως δεν είναι αστείο, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Το Netflix, η γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα με σειρές και ταινίες ζημιώνεται από την εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως!

Η τηλεεργασία και η παραμονή μεγάλης μερίδας του παγκόσμιου πληθυσμού στο σπίτι, λόγω καραντίνας, έχει αποπτέλεσμα να δοκιμάζονται οι τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως και κυρίως το ίντερνετ.

Ολοένα και περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί προκειμένου να εργαστεί, να ενημερωθεί ή απλά να περάσει την ώρα του αυτήν την περίοδο, που ο κορωνοϊός έχει βάλει νέες συνθήκες στην ανθρώπινη ζωή.

Αποτέλεσμα, η βρετανική Vodafone, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η κρίση του κορωνοϊού και η αλλαγή που έφερε στις συνήθειες των ανθρώπων έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση στην κίνηση δεδομένων στα διεθνή δίκτυά της, με την άνοδο να φθάνει ήδη το 50% σε μερικές χώρες, ενώ εκτιμά ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC.

Αρκετοί πάροχοι ανά την Ευρώπη έχουν ανφέρει προβλήματα στις συνδέσεις των χρηστών, αν και διαβεβαιώνουν πως μέχρι στιγμής τα δίκτυα δουλεύουν καλά και ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι ενώ προ κορωνοϊού η μεγάλη κίνηση υπήρχε το απόγευμα και το βράδυ, αυτή τώρα έχει επεκταθεί και το πρωί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια του επιτρόπου της Τιερί Μπρετόν, πρότεινε στους παρόχους ανά τη Γηραιά Ήπειρο, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατεβάσουν την ανάλυση (σε standard από high-definition) των τηλεοπτικών και άλλων υπηρεσιών streaming, προκειμένου να βοηθήσουν τα ευρυζωνικά δίκτυα και να αποφορτίσουν την πίεση από τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι πάροχοι δεν φαίνεται να χρειάζεται να κάνουν κάτι τέτοιο.