Προσπάθεια φίμωσης των θυμάτων από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, καταγγέλλει η δικηγόρος της 40χρονης γυναίκας που κατέθεσε εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Μιλώντας στο MEGA, η Χρύσα Παπαδοπούλου κάνει λόγο για ακραία ομοφοβικά σχόλια, σημειώνοντας πως η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει ποιος είναι ένοχος ή αθώος.

Αφού υπογράμμισε, δε, ότι «είναι σημαντικό για εμάς ως κοινωνία να δοθεί ο χώρος για τις φωνές αυτές», διευκρίνισε ότι η εντολέας της έχει ζητήσει να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, ενώ με όσα ακούγονται, θίγεται η υπόληψή της.

Τέλος δεν δίστασε να εστιάσει στην αλλαγή της υπερασπιστικής γραμμής του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς «αρχικά είχαμε ακούσει για πολιτική σκευωρία εις βάρος της κα. Μενδώνη»

«Τα ακραία ομοφοβικά σχόλια που έγιναν από την μεριά της υπεράσπισης είναι μια προσπάθεια να μην ακουστούν οι φωνές των θυμάτων. Εμείς από πλευράς μας πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι πρέπει να δοθεί ο χώρος και ο λόγος σε όσους έχουν να καταγγείλουν κάτι, να το κάνουν στις αρμόδιες αρχές» σχολίασε αρχικά η δικηγόρος, προσθέτοντας: «Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει ποιος είναι ένοχος ή αθώος και για ποιο αδίκημα είναι ένοχος. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς ως κοινωνία είναι να δοθεί ο χώρος για τις φωνές αυτές».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η 40χρονη έχει ζητήσει να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της, ενώ θίγεται η υπόληψή της με όσα ακούγονται και για τον λόγο αυτό η κα. Παπαδοπούλου δεν θέλησε να αναπαράγει οποιοδήποτε στοιχείο έχει ήδη βγει στη δημοσιότητα, δίνοντας περισσότερη τροφή.

«Επειδή έχουν γίνει πολλά αυτές τις τελευταίες μέρες, απλά να θυμίσω, επειδή άκουσα περί ισχυρισμού σκευωρίας δικηγόρων και από το ΣΕΗ, ότι είναι αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή γιατί αρχικά είχαμε ακούσει για πολιτική σκευωρία εις βάρος της κ. Μενδώνη» συνέχισε η δικηγόρος και κατέληξε: «Η υπεράσπιση δεν ρωτήθηκε ποιος ήταν πίσω από αυτή την υποτιθέμενη σκευωρία και το γεγονός ότι έχει υπάρξει αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή είναι σημειωτέο».