Ο Λιούις Χάμιλτον πρόκειται σύντομα να χριστεί «Σερ» από τη βασίλισσα Ελισάβετ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φήμες ότι χρωστάει στην εφορία.

Από τη μεριά του, ο Μπόρις Τζόνσον συμπεριέλαβε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 στην περίφημη λίστα «Diplomatic and Overseas» για το 2020, η οποία περιλαμβάνει κάθε χρόνο πρόσωπα που έχουν συνεισφέρει με διάφορους τρόπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός τον έβαλε στην προαναφερθείσα λίστα άμεσα, προκειμένου να συμπεριληφθεί αύριο και στη λίστα New Year Honours, σύμφωνα με την Daily Mail. Κυβερνητική πηγή ανέφερε πως «Ο Μπόρις θέλει οπωσδήποτε ο Βρετανός πιλότος να τιμηθεί».

Πάντως, το γεγονός ότι υπάρχουν φήμες ότι χρωστάει στην εφορία και παρ όλα αυτά συμπεριλήφθηκε στη λίστα ενδέχεται να δημιουργήσει αντιδράσεις, καθώς καμιά προσωπικότητα στο παρελθόν από τον χώρο του αθλητισμού δεν είχε τέτοια μεταχείριση στη χώρα.

Ο Χάμιλτον πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε κορυφαία προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC όχι μόνο επειδή ισοφάρισε το ρεκόρ σε πρωταθλήματα του σπουδαίου Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά και για τον αγώνα που δίνει για να υπάρξει ποικιλομορφία στον χώρο του αθλητισμού.

Εκτός των άλλων, φέτος τόνισε ουκ ολίγες φορές ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος Black Lives Matter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πιλότος είχε τιμηθεί με το βραβείο MBE το 2008, χρονιά κατά την οποία είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Formula 1.