Ο λόγος που τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να δίνουν αυτόγραφα

Εάν κάποιος περιμένει πως θα αποκτήσει το δικό του αυτόγραφο από κάποιο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τότε άδικα περιμένει, καθώς απαγορεύεται για όλα τα μέλη του παλατιού να δίνουν αυτόγραφα και μάλιστα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Όπως αναφέρει το Reader’s Digest ο λόγος πίσω από αυτήν την απαγόρευση, που ομολογουμένως δυσαρεστεί τους περισσότερους οπαδούς του στέμματος, δεν είναι άλλος από την πλαστογραφία.

Έτσι, όποιος είχε άλλες βλέψεις μελλοντικά προσπαθώντας να πλαστογραφήσει το γραφικό χαρακτήρα κάποιου εκ των μελών της βασιλικής οικογένειας, δεν θα έχει αυτήν την δυνατότητα, καθώς ο γραφικός τους χαρακτήρας παραμένει σε όλους άγνωστος.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούν μια επίσημη εκδήλωση και κληθούν να υπογράψουν στο βιβλίο επισκεπτών, μπορούν να το κάνουν ελεύθερα. Μια φορά, μάλιστα, ακόμη και ο πρίγκιπας Κάρολος παραβίασε τον κανόνα το 2010 όταν έγραψε το όνομά του σε ένα κομμάτι χαρτιού για ένα θύμα πλημμύρας στην Κορνουάλη.