Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ήταν τόσο αποφασισμένος να κρατήσει την ομπρέλα του μια βροχερή ημέρα έξω από το Elysee την Τετάρτη, που απομάκρυνε τρεις βοηθούς του όταν προσπάθησαν να του την πάρουν.

Καθώς ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιγκόρ Μάτοβιτς απαντούσε σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση με τον Μακρόν, μια βοηθός βγήκε κι έδωσε στον Γάλλο ηγέτη μια μαύρη ομπρέλα. Ο Mακρόν την πήρε και την κράτησε πάνω από τον Σλοβάκο επισκέπτη.

Πηγή video: Reuters

Μια δεύτερη βοηθός προσφέρθηκε να κρατήσει την πρώτη ομπρέλα για τον Μακρόν. Της έκανε χειρονομία ότι δεν υπήρχε ανάγκη.

Όταν οι δύο άντρες τελείωσαν να μιλούν στα μέσα ενημέρωσης, και γύρισαν για να περπατήσουν πίσω στο Elysee, ένας στρατιωτικός πλησίασε και προσφέρθηκε να πάρει την ομπρέλα του Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος τον αγνόησε και συνέχισε να την κρατά πάνω από τον Μάτοβιτς.

Στη συνέχεια, η δεύτερη βοηθός επέστρεψε και πάλι προσφέρθηκε να πάρει την ομπρέλα, αλλά ο Μακρόν την αποθάρρυνε ξανά. Τελικά η ομπρέλα παραδόθηκε όταν οι δύο ηγέτες έφτασαν στην κορυφή των σκαλοπατιών και ο Μακρόν χρειάστηκε και τα δύο χέρια του ελεύθερα για να φορέσει τη μάσκα του.